Kimono liefde

Ik wil jullie in deze blog graag wat meer vertellen over mijn liefde voor kimono’s.

Tamara in kimono aan de grachten van Utrecht

Mijn kimono liefde is ontstaan nadat ik voor een langere periode in China woonde en reisde, waar ik altijd op pad ging om de mooiste kimono’s te kopen. Om vervolgens mezelf en vriendinnen in Nederland ermee te verwennen. In die tijd dacht ik altijd al, eens ga ik de kimono (toen nog een vrij onbekend kledingstuk in Nederland) naar Nederland halen om meer vrouwen met dit prachtige vrouwelijke kledingstuk kennis te laten maken.
Hoe dit uiteindelijk, 8 jaar later, is gestart in Kitama, zal ik in een volgend blogverhaal vertellen. Anders wordt het hier wel erg lang van stof.

Japan en Geisha’s

Naast mijn tijd in China heb ik door verschillende plekken in Japan gereisd, waaronder de ‘geisha’ stad, Kyoto. De Geisha cultuur trok mij altijd al, eigenlijk sinds ik het boek ‘het dagboek van een Geisha‘ las. Dit boek geeft een inside over het leven van een Geisha, wat op zich al uniek is. De Geisha’s geven namelijk maar weinig bloot over hun leven als Geisha.
Het heeft iets mysterieus, traditioneels en ultiem vrouwelijks maar met een hoge mate van klasse en luxe. De Kimono speelt een hele belangrijke rol in deze geisha cultuur en is veel meer dan alleen een kledingstuk. Daarover zal ik op deze blogpagina later meer schrijven.

Fotografie

Fotografie is een andere passie van mij, wat ook ontstaan is tijdens mijn reizen. Met mijn fotografie wil ik mensen graag een spiegel geven door mijn camera. Om ze op deze manier hun eigen schoonheid en uniciteit te laten zien en hiermee comfortabel te voelen.

Kimono’s + fotografie = Kitama

Deze twee gecombineerd heeft me tot het oprichten van Kitama gebracht;
Met Kitama wil ik de ware schoonheid van mensen naar buiten laten komen, en ze laten shinen. Zelfs wanneer zij dat zelf (nog) niet zien. Ik doe dit met mijn fotografie maar de kimono’s doen dit ook. Zij laten het vrouwelijk lichaam op hun best uitkomen. De zachtheid van de stof voelt als veertjes op de huid en vormt en accentueert de contouren van het vrouwelijk lichaam perfect.

De mooie satijnen stoffen waaruit de kimono is gemaakt zorgt voor de ultieme glans. Dit geeft de kleuren een weergaloze intensiteit welke op geen enkele andere stof zo mooi uitkomt.
De met liefde geselecteerde bloemendesigns geeft nog eens een extra special touch.

©By Tamara

De mooiste en meest delicate kimono’s worden door mij geselecteerd en door mij gefotograveerd. Dit vind ik heerlijk om te doen en doe ik met heel veel liefde en plezier. Alleen de allermooiste en fijnste, zoals het vrouwelijke lichaam verdient en het beste tot zijn recht komt.
Voor iedere vrouw een andere kleur of design welke het best bij jou past en de schoonheid in je naar boven brengt.

Een schoonheid voor het oog en een genot voor de huid.

Mijn liefde voor kimono’s…ik wordt alweer blij als ik dit schrijf en ik ben dankbaar dat ik dit kan doen.

Liefs Tamara

Verwen jezelf, shop je favoriete kimono hier

Als je geïnteresseerd bent in een fotosessie met je nieuwe kimono om je beauty ervaring compleet te maken en dit voor altijd vast te leggen, dan kun je mij een email sturen middels het formulier hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *