De 10 voordelen van het slapen met een satijnen slaapmasker

Wil jij weer eens echt lekker uitslapen in het weekend?

En hoe fijn is het om moeder natuur een handje te helpen terwijl je slaapt zodat je nog mooier en uitgeruster wakker wordt?

In deze blog vertel ik jou de voordelen voor jou en jouw huid om te slapen met een satijnen slaapmasker. Want juist die tere huid rondom jouw ogen heeft een stukje extra liefde nodig.Dame met satijnen slaapmasker die een stilte gebaar maakt

Moeite met uitslapen?

Heb jij moeite met uitslapen? Een slaapmasker zorgt ervoor dat jij ook weer eens op zaterdag lekker kunt uitslapen.
Het heeft allemaal met je biologische klok en melatonine, het slaaphormoon, te maken. Simpel gezegd, als jouw biologische klok maar een paar lichtstraaltjes constateert (en ja, dat kan ze ook met je ogen dicht terwijl je slaapt), gaat je lichaam alweer aanstalten maken om wakker te worden met alle frustraties tot gevolg. Want je wil nog helemaal niet wakker worden!
Met het slaapmasker houd je die licht straaltjes tegen. Je biologische klok zegt dus nog niet tegen je dat je wakker moet worden.
Je optimaliseert dus eigenlijk de natuurlijke productie van het slaaphormoon melatonine, door je ogen helemaal te verduisteren. Hoe meer je van dat stofje aanmaakt, hoe beter je slaapt.

Nog even omdraaien en sussen, laat die telefoon nog even links liggen

Wat we ook vaak zien, en daar heb ik zelf ook nog weleens last van, is als je lekker kan uitslapen in het weekend, en je wordt een soort van lichtjes wakker. Je pakt, in plaats van dat je je nog een keer omdraait, direct je telefoon. Kijkt hoe laat het is en wordt dan ook direct verleid om gelijk even je social media te checken. Want je bent natuurlijk nieuwsgierig of je nog nieuwe Likes hebt. Je checkt ook gelijk maar even je mail, want je zal vannacht maar een mailtje gemist hebben. Oh en dan gelijk even het laatste nieuws kijken. Hoppa, je bent wakker en kan niet meer slapen!

Dame met een satijnen slaapmasker op

Met een slaapmasker dwing je jezelf iets meer om dit niet te doen! Maar juist nog even om te draaien om nog even heerlijk door te sussen.

Onregelmatigheid en/of reizen 

Werk je onregelmatig en/of reis je veel en vind je het lastig om overdag te slapen?
Een slaapmasker is ook ideaal als je in de onregelmatigheid werkt en dus veel met daglicht slaapt of bijv. voor onderweg in de trein of het vliegtuig.
De meeste slaapmaskers gaan daarentegen irriteren of zitten te strak. Daar heb je met een satijnen slaapmasker, die ook verstelbaar is, geen last van. Je voelt m namelijk amper zitten.

Beauty voordelen van een satijnen slaapmasker

Het slapen met een satijnen oogmasker heeft daarnaast vele beauty voordelen.

Hieronder benoem ik deze voordelen en waarom het slapen met een satijnen slaapmasker zo fijn is:

❥ anti-aging werking: minder rimpels en een zichtbaar jongere en stralende huid rondom de ogen

❥ kalmeert een gevoelige huid en couperose

❥ geen slaapvouwen meer rondom de ogen na een woelige nacht

❥ intensievere werking van huid- en oog producten (bijv een oogserum/masker)

❥ anti allergeen

❥ Satijn helpt om je huid rondom je ogen soepel te houden en het laat je poriën ademen Ipv rechtstreeks op je katoenen kussensloop welke juist vocht onttrekt.

❥ de huid rondom de ogen wordt gehydrateerd.

❥ luchtdoorlatend

En gewoon fijn omdat:

❥ het satijnen masker zo lekker zacht is

❥ het je dat luxe hotelgevoel geeft

❥  je in het weekend dan ook echt lekker uit kan slapen

Nog een paar tips

TIP: koop een slaapmasker met verstelbaar elastiek, zodat je m kan stellen naar eigen voorkeur en geen druk op de ogen voelt.

TIP2: Leuk als uniek kerst cadeau aan iemand die je echt het weekend uitslapen gunt ♥
Kitama heeft sinds kort ook luxe, zijdezachte slaapmaskers in de collectie, en wij pakken elke bestelling luxe voor je in.
Klik hier om naar de slaapmaskers collectie te gaan.

Ook leuk als set met een kimono, bijv de long Lace Black kimono 

4 kleuren satijnen slaapmaskers als kerst cadeau

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.